Karjalanpiirakat on meidän perheen suuri herkku ja niitä onkin aika usein tullut tehtyä. Melkeen se menee niin, että äippä tekee kuoritaikinan ja keittää puuron ja esikko sitten rypyttelee. Ja hienosti se sujuukin!!

Teen litraan maitoa puuron. Kaikki ei mene piirakoihin vaan saadaan herkutella riisipuuroa myös kanelilla ja sokerilla .

Kuoritaikina 16 piirakkaan:

1dl kylmää vettä

1/2tl suolaa

1.5dl ruisjauhoja

1dl vehnäjauhoja

1rkl öljyä

valmista taikina, muotoile tanko, leikkaa tanko 16 osaan, pyöritä palloiksi, kauli pallot pyöreiksi piirakankuoriksi, täytä riisipuurolla, rypytä (tai anna lasten rypyttää =D ) Paista 300* n.15-20min, kasta piirakat kuumassa maito-rasvaseoksessa (1dl maitoa+25g margariinia) ja pane kulhoon päällekkäin pehmenemään liinalla peitettynä. Nauti kera munavoin!