Tallinnassa Teeninduskoolissa järjestetään joka vuosi perinteinen ystävänpäiväkisa elintarvikealan perustutkintoa suorittaville. Tänä vuonna minä pääsin mukaan edustamaan Omniaa. Osallistujia oli yhteensä yhdeksän, neljä eri puolilta suomia, ja loput toispuol merta. Piti tehdä ystävänpäiväkakku (2kg), listalla olevista raaka-aineista. Kisassa arvosteltiin työskentelyä, hygieenisyyttä, kakun maku, rakenne, ulkonäkö ja esillepano. Kilpailuaika oli 3h. Voin kertoa että muutamia unettomia öitä vietin jännitykseni kanssa, kun kyseessä oli ensimmäinen kilpailukokemukseni, enkä tiennyt yhtään mitä pitäisi odottaa.

Kisassa mua jännitti niiiiin paljon että kädet tärisi hullusti, ja naama helotti punasena ku paloauto. Pulssikaan ei tainnut laskea alle kahdensadan kertaakan. Oli kauhean jännää värkätä kun kolme tuomaria arvioi sua kokoajan, ja sen lisäksi sitä touhua kuvataan, sekä videokuvataan. Sitä videokuvaa näytettiin sitten suorana koulun töllöistä.. aaah, niiiin ihanata!

Kilpailukakkuni koostui viidestä tummasta vetopohjasta (kostutettu appelsiinivedellä), suklaatryffelistä (maustettuna rommiaromilla), appelsiinihillosta, suklaakuorrutteesta, suklaakoristeista, ja muutamasta marsipaaniruususta.

Vaikka olenkin hyvin kovin kilpailuhenkinen immeinen, en tässä kisassa lähtenyt kuin ylittämään "esiintymis"pelkoni, ja suoriutumaan sen kauhean jännityksen kanssa tehtävästä kunnialla. Tottakai, halusin tehdä parhaani, halusin kakusta omannäköiseni ja toivoin että kolmen parhaan joukosta itseni löydän, silti, VOITTO, ja vielä kirkkain pistein, oli iso yllätys!! Toki mieluinen, mutta MIELETÖN!