Kotitekoisia vaahtiksia, NAM!

Vaahtokarkit:

200g sokeria

40g glukoosisiirappia

0.5dl vettä

7liivatetta

100g valkuaista (n 3kpl)

1rkl vanilijasokeria

(mansikka-aromia)

punaista elintarvikeväriä

maissitärkkelystä+tomusokeria 1:1

Mittaa sokeri, glukoosi ja vesi pieneen kattilaan.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Erota valkuaiset ja laita ne isoon kulhoon (yleiskoneeseen). Sekoita tomusokeria ja maissitärkkelystä 1:1 keskenään ja seulo paksuksi kerrokseksi pellille leivinpaperin päälle.

Kuumenna sokeriliemi kiehuvaksi keskilämmöllä ja kun liemi on kuumentunut 100 asteeseen, ala vatkata valkuaisiaja vanilijasokeria yleiskoneessa kiinteäksi vaahdoksi. Jatka vatkaamista senkin jälkeen kun vaahto on kiinteää.

Puserra vesi pois liivatteista ja sulata ne varovasti mikrossa. Lisää hiukan punaista elintarvikeväriä. Kaada sokeriliemi ohuena nauhana kokoajan edelleen vatkaten valkuaisvaahtoon kun sokeriliemi on saavuttanut 127 asteen lämpötilan. Vatkaa edelleen muutama minuutti ja kaada sen jälkeen sekaan kuuma liivateliemi ohuena nauhana.

Jatka vatkaamista kunnes seos muuttuu kiinteäksi ja jäähtyy hiukan.

Laita pursotinpussiin ja pursota pellille jauhojen päälle pötköiksi.

Anna kuivahtaa viitisen tuntia huoneenlämmössä, ja leikkaa saksilla paloiksi ja pyörittele palat sokeri-jauhoseoksessa.

Säilytä rasiassa huoneenlämmössä.